C-date

C-date is het sensuelere zusje van be2.be. Dagelijks schrijven zo’n 25.000 nieuwe leden zich in. Aangezien het bedrijf al in 2004 is opgericht, betekent dit dat er momenteel 16 miljoen leden zijn uit dertig verschillende landen.

Waar Be2 zich richt op vrijgezellen die serieus op zoek zijn naar een langdurige relatie, richt C-date zich op de andere groep. Volwassenen die een spannende date of een romantische avond zoeken kunnen zeker een gelijkgestemde ziel vinden op C-date!

C-date is ontwikkeld voor mensen met een hogere functie die ook veel eisen stellen aan hun privéleven. Zij kunnen via deze datingsite in contact komen met een andere volwassene of koppel dat even open-minded is en deze levensstijl omarmt. Kortom voor mensen met niveau die op discrete wijze een relatie zonder verplichtingen zoeken.

Omdat C-date erg bezig is met de veiligheid en privacy van hun leden, telt het meer dan 220 medewerkers. Zij werken vanuit elf steden verspreid over de ganse wereld.

Een wetenschappelijke basis

De koppelprocedure van C-date is niet zomaar op het gevoel of met de losse hand. Er ligt een wetenschappelijke test aan de basis van de hele koppelprocedure. Sociologische, antropologische en psychologische eigenschappen van zowel jezelf als je mogelijke partners worden vergeleken op compatibiliteit. Uit deze vergelijking vloeit een lijst met potentiële toekomstige partners voort.

Je inschrijven…

De inschrijving is volledig gratis. Je moet voor het opmaken van je profiel een persoonlijkheidstest invullen. Deze test is wetenschappelijk ontwikkeld en ligt aan de basis van de werking van C-date.

Je weg vinden in de wirwar van profielen?

C-date laat je niet aan je lot over. Je moet niet zelf op zoek gaan naar de voor jouw geschikte partner tussen 16 miljoen profielen. C-date helpt je op weg door je een aantal profielen door te zenden van mensen die volgens je persoonlijkheidstest en de door jou doorgegeven criteria bij jou passen. Zo ben je meteen gerust dat al deze mensen compatibel zijn met jou!

Bovendien is je eigen privacy hierdoor ook beschermd. Profielen zijn namelijk niet vrij te bekijken door leden, maar enkel door de leden die je profiel doorgezonden krijgen als mogelijke match. In plek van miljoenen mensen kunnen dus slechts enkele tientallen of honderden mensen je profiel bekijken, afhankelijk van hoe lang je abonnement loopt.

Een veilige site met respect voor je privacy

Medewerkers van C-date controleren elke tekst en elke foto voordat hij gebruikt wordt. Door deze controle bouwt c-date een veiligheidsbuffer in om valse profielen te voorkomen.

Verder is het niet verplicht om een foto aan je profiel toe te voegen. Je beslist zelf of je er een foto op zet of niet.

Communicatie gebeurt via de website. Dit betekent dat je je persoonlijke gegevens niet meteen moet prijsgeven. Je kunt je privacy zo lang als je zelf wenst beschermen. Pas wanneer je er aan toe bent, geef je je eigen naam en contactgegevens door aan een potentiële partner.

Contact leggen met andere leden

Dit gebeurt in eerste instantie altijd via het interne mailsysteem van C-date. Hierdoor moet je je eigen contactgegevens niet geven aan elke lid waar je contact met opneemt. Het is volledig aan jouzelf om te bepalen wanneer je je naam doorgeeft of je contactgegevens bekend maakt.

Magazine

Om je op weg te helpen, heeft C-date een online magazine met tips en ideetjes. Artikels vertellen je meer over hoe je een spannende date kunt organiseren, over hoe je je partner van een trio kunt overtuigen of waar je de beste parenclubs vindt in België.

Betalend lidmaatschap?

Als gratis lid kun je alvast een profiel aanmaken, een persoonlijkheidstest invullen en de profielen bekijken van leden die goed bij jou passen. Bovendien mag je één bericht sturen naar alle leden waarvan je het profiel ontvangen hebt.

Wanneer je een andere vrijgezel beter wilt leren kennen, betaal je voor een Premium lidmaatschap. Je kunt dan zoveel berichten sturen naar en ontvangen van andere leden als je zelf kiest.

Een premiumlidmaatschap voor drie maanden kost je 149,70 euro per maand. Wanneer je je voor zes maanden aansluit, betaal je 179,40 euro per maand en voor twaalf maanden lidmaatschap betaal je nog slechts 298,80 euro per maand. Dat is amper 24,90 euro per maand. Een avondje in de bioscoop kost je al snel meer en garandeert geen succesvol einde van de avond!

De nadelen van C-date

  • Je lidmaatschap wordt stilzwijgend verlengd na afloop van de door jou gekozen periode. De opzegtermijn bedraagt wel slechts 14 dagen. Bovendien gebeurt deze verlenging bij erg veel datingsites en andere organisaties. Het is dus zeker niet uniek voor C-date.
  • Je kunt niet zelf profielen bekijken. Enkel de matches van C-date zijn vrij te lezen. Dit beschermt anderzijds ook jouw privacy, want mensen kunnen niet zomaar jouw gegevens lezen. Het is dus meer een voor- dan een nadeel!
  • Er zitten een aantal valse profielen tussen. Deze haal je er echter snel tussenuit: internationale profielen van mensen die je om geld vragen en meteen via een extern mailadres willen communiceren zijn niet te vertrouwen. Bovendien weert C-date zelf deze profielen door de site betalend te maken. Een Premium lidmaatschap kost wel iets, maar dit doen de medewerkers zodat enkel oprechte mensen Premium lid zouden zijn.

De voordelen van C-date

  • Als Premium lid kan je onbeperkt berichten uitwisselen met andere leden.
  • De koppelprocedure is wetenschappelijk onderlegd en aan de hand van een persoonlijkheidstest. Dagelijks krijg je een aantal matches toegestuurd.
  • Je ontmoet hier gelijkgestemde zielen. Hierdoor weet je op voorhand waar het afspraakje op zal uitdraaien.
  • De lay-out van de site is mooi.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *