Zoosk

Zoosk is een zeer grote datingsite met meer dan 25 miljoen leden. Dit succes heeft Zoosk te danken aan hun ‘app’ voor Smartphones, waarmee ze als eerste de mobiele markt verovered hebben.

Eén van de grootste apps voor online dating!

Zoosk is ontwikkeld voor daten en chatten via je mobiele telefoon. Het is dus een mobiele sociale netwerksite. Het gebruik van deze moderne technologie spreekt erg veel jongeren aan. Bovendien zijn de bureautoepassingen die je kan downloaden erg gebruiksvriendelijk. Zoosk is een gemakkelijke en uitnodigende datingsite, met veel leuke features.

Innovatieve werking

Zoosk onthoudt je zoekgedrag en leert hieruit. De Behavioral Matchmaking motor slaat de profielen op waar je op klikt. Hier leert het programma uit en bij je volgende zoekopdrachten zul je automatisch naar gelijkaardige profielen geleid worden. Dit alles zonder dat je eerst ellenlange vragenlijsten moet invullen over de eigenschappen die je zoekt in de partner van je dromen, maar gewoon op basis van je persoonlijke dategedrag.

Features

Berichtjes versturen

Wanneer je iemand ziet die je aanspreekt, kun je een privéberichtje sturen naar dit lid. Hierin kan je wat meer informatie vragen over iets dat je in het profiel gelezen hebt of je kunt jezelf even kort voorstellen.

Knipoogjes geven

Als je niet goed weet wat je in een privéberichtje moet schrijven of je bent bang dat de interesse niet wederzijds zal zijn, kun je een knipoog sturen. Het andere lid kan hier dan op reageren door terug te knipogen of door je te bedanken via een privéberichtje. Het is de perfecte opener voor wie niet vlot uit zijn woorden geraakt.

Chatten

Nadat je een wederzijdse match hebt met een andere vrijgezel, kunnen jullie met elkaar chatten. Zo leer je elkaar op korte tijd veel beter kennen.

Cadeautjes geven

Om te tonen dat je een andere vrijgezel tof vindt, kun je deze persoon een virtueel cadeautje schenken. Naargelang welke boodschap je wenst mee te geven, kun je kiezen tussen een cocktail, een roos en een knuffelbeer.

Een overzicht van alle leden die jouw profiel bezocht hebben

Dit is vaak een aanzet om ook even het profiel van deze leden te bekijken. Bovendien is het interessant om te zien welk soort mensen je profiel bekijken. Dit zegt vaak veel over de manier waarop je profiel is opgesteld: wie vindt het aantrekkelijk of interessant? Aan de hand van deze informatie kun je eventueel enkele wijzigingen in je profielpagina of aan je profielfoto toebrengen.

Wanneer je merkt dan dezelfde persoon regelmatig je profiel bekijkt, is het zeker de moeite om eens een leuk en ongedwongen berichtje naar dit lid te sturen. Wie weet groeit er wel wat uit?

Carousel

Het rad is een spelletje op Zoosk dat je helpt bij het ontmoeten van nieuwe mensen. Je krijgt een foto en de leeftijd van andere leden te zien en kunt dan telkens beslissen of je de rest van het profiel wenst te bekijken. Andere vrijgezellen kunnen via deze weg ook kiezen of ze jou graag beter willen leren kennen.

Mutual match

Een wederzijdse match wil zeggen dat jij, zowel als de andere vrijgezel, elkaar beter wenst te leren kennen. Enkel bij een wederzijdse match krijg je de mogelijkheid om het volledige profiel van een andere vrijgezel te bekijken. Dit is ter bescherming van je privacy. Niet alle leden kunnen dus zomaar je profiel inkijken. Om valse profielen tegen te gaan, organiseert Zoosk het zo dat je bovendien moet betalen om de profielen te kunnen openen. Op die manier word er niet nodeloos aangegeven dat iemand interesse in je heeft.

Blog

De Zoosk blog geeft je talloze tips over daten, een eerste afspraakje regelen, aantrekkingskracht, liefde… Maak hier zeker gebruik van om je date ervaringen een positieve wending te geven!

YouTube

Zoosk heeft zelfs een televisiekanaal met filmpjes op YouTube. Wanneer je meer wilt leren over het gebruik van Zoosk of als je op zoek bent naar datingtips, kun je hiervoor de online filmpjes bekijken. Alle features worden er uitgebreid besproken en voorgedaan. Door het bekijken van de beelden, ga je nog meer uit je abonnement halen!

Je profiel tijdelijk verbergen

Wanneer je iemand leuk ontmoet hebt, wil je deze relatie waarschijnlijk verder uitbouwen. Toch voel je er vanaf dag één nog niet veel voor om je lidmaatschap op te zeggen. Je weet tenslotte niet of het iets gaat worden tussen jullie of niet. Daarom kun je tijdelijk je profiel verbergen. Dan zien andere leden je gegevens niet meer en weet de persoon die je ontmoet hebt, dat je het serieus meent met hem of haar.

Betalend lidmaatschap

Als gratis lid kun je alvast een profiel aanmaken en op zoek gaan naar andere vrijgezellen. Je kunt hen éénmalig een knipoog of een berichtje sturen. Wanneer je een abonnement neemt, kan je echter gebruik maken van alle features die Zoosk aanbiedt.

Het interne betaalmiddel van Zoosk noemt men ‘coins’. Deze munten gebruik je om een profiel te kunnen openen na een wederzijdse match.

De prijs

Voor een abonnement van één maand betaal je 24,99 euro.

De nadelen van zoosk

  • Lees goed de kleine lettertjes omtrent jezelf uitschrijven, het automatisch verlengen van je abonnement, het delen van informatie met je email of Facebook contacten…
  • De chat vertoont soms kuren.

De voordelen van zoosk

  • Een gebruiksvriendelijke en overzichtelijke app.
  • Leuke features.
  • Handige site voor vrijgezellen die niet zo mondig zijn. Je kunt het eerste contact leggen via virtuele cadeautjes, of via knipogen.
  • Actieve profielen van bestaande, normale mensen.
  • Je moet geen tijd verspillen aan het invullen van een vragenlijst. Het intelligente computersysteem registreert je dategedrag en biedt je op basis hiervan passende profielen aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *