Plenty of Fish

Plenty Of Fish is een grotendeels gratis datingsite. POF is de afkorting van PlentyOfFish. Wanneer je weet dat er dagelijks maar liefst 50.000 nieuwe leden zich op deze datingsite inschrijven, hoeft de afkorting geen verdere uitleg denk ik. Op dit moment telt POF meer dan 8 miljoen leden! Hiertussen vind je zeker het visje dat bij jou past.

Plenty of Fish richt zich op vrijgezellen die serieus op zoek zijn naar een langdurige relatie. Voor een éénmalig afspraakje moet je niet op deze datingsite zijn.

Het succes van POF komt enerzijds doordat het een gratis datingsite is, maar ook de manier waarop Plenty of Fish werkt zit er voor een groot deel tussen. De maker van POF heeft namelijk een innovatieve koppelingsprocedure ontwikkeld. Het is zelfs bewezen dat in 50% van de gevallen jouw toekomstige partner in de top tien zit van honderd leden die je ontmoet. Bovendien kan Plenty of Fish in maar liefst 17% van de gevallen de juiste partner aanduiden met wie je later een relatie zal aangaan. Van spectaculaire resultaten gesproken!

POF’s chemische relatievoorspeller

De koppelprocedure van Plenty of Fish is niet zomaar op het gevoel of met de losse hand. Er licht een persoonlijkheidstest aan de basis van de hele koppelprocedure. Er worden vijf grote onderdelen van een relatie en persoonlijkheid bevraagd in de chemische test.

Je leert jezelf ook beter kennen via het invullen van de vragen: Je leert waar het meestal fout gaat in jouw relaties en hoe dit komt. Bovendien sta je ook even bewust stil bij wat je op emotioneel vlak nodig hebt in of van een relatie. Op basis van al deze informatie kan een actieplan samengesteld worden om toekomstige relaties succesvol te laten verlopen.

Uit deze resultaten vloeit bovendien een lijst met potentiële toekomstige partners voort. Het doel hiervan is je een partner aan te bieden waarmee je een langdurige, stabiele relatie kunt uitbouwen. Een persoon die jouw emotionele noden kan opvangen en beantwoorden.

De vijf onderdelen van de chemische relatievoorspellerstest van POF

 • Zelfvertrouwen: Hoeveel zelfvertrouwen heb je in privé of publieke situaties?
 • Familie gerichtheid: Hoe nauw is jouw contact met je familie? Hecht je veel belang aan regelmatig contact met je familie?
 • Zelfbeheersing: Hoe goed heb je jezelf onder controle wanneer het gaat over aspecten uit jouw leven? En wanneer het gaat over iemand anders zijn leven?
 • Sociaal: Ben je een open of gesloten persoon? Ben je zelfstandig of reken je heel erg op andere mensen?
 • Ben je gemakkelijk en flexibel in omgang? Hoe rigide ben je? Heb je snel last van stress of laat je alles gewoon op zijn beloop?

Op basis van deze vijf persoonlijkheidskenmerken wordt er een match gezocht voor jou. Ze vertellen namelijk niet alleen iets over jezelf als persoon, maar ook over het soort relatie en het soort partner dat geschikt is voor jou.

Je inschrijven…

De inschrijving is volledig gratis. Je moet voor het opmaken van je profiel een chemische test invullen. Deze test is wetenschappelijk ontwikkeld en ligt aan de basis van de werking van Plenty of Fish.

Deze test vertelt je meer over jezelf, maar ook over de eigenschappen waaraan jouw ideale partner moet voldoen.

Je weg vinden in de wirwar van profielen?

Plenty of Fish laat je niet aan je lot over. Je moet niet zelf op zoek gaan naar de voor jou geschikte partner tussen 8 miljoen profielen. POF helpt je op weg door je een aantal profielen door te zenden van mensen die volgens je chemische test en de door jezelf doorgegeven criteria bij jou passen. Zo ben je meteen gerust dat al deze mensen compatibel zijn met jou!

Indien je dit liever doet, kun je natuurlijk wel gewoon profielen beginnen te zoeken. Om je hierbij te helpen is de zoekfunctie van Plenty of Fish extra uitgebreid. Je kunt zelfs zoeken op ‘huisdier’!

Een veilige site met respect voor je privacy

Omdat er in het verleden soms schunnige foto’s rondgestuurd werden, mogen nu enkel nog vrouwen privéfoto’s rondsturen. Mannen kunnen nog wel, net zoals vrouwen, openbare foto’s op hun profiel plaatsen.

Communicatie gebeurt via de website. Dit betekent dat je je persoonlijke gegevens niet meteen moet prijsgeven. Je kunt je privacy zo lang als je zelf wenst beschermen. Pas wanneer je er aan toe bent, geef je je eigen naam en contactgegevens door aan een potentiële partner.

Een datingsite die zichzelf bewezen heeft!

Plenty of Fish heeft al in honderden tijdschriften en kranten gestaan. Ze hebben zelfs de cover gehaald van de New York Times, CNN, FOX, The Wall Street Journal en Today!

Features

Virtuele cadeautjes geven

Als je niet goed weet wat je in een privéberichtje moet schrijven of je bent bang dat de interesse niet wederzijds zal zijn, kun je een virtueel cadeautje geven. Het andere lid kan hier dan op reageren door je een cadeautje terug te sturen of je te bedanken via een privéberichtje. Het is de perfecte opener voor wie niet goed uit zijn woorden geraakt.

Berichten verzenden

Neem eenvoudigweg contact op met een ander lid door een kort berichtje te sturen waarin je jezelf beknopt voorstelt en ook een vraag stelt die aansluit bij het profiel van de andere. De kans is groot dat je antwoord krijgt! Je toont namelijk meteen dat je het profiel effectief aandachtig gelezen hebt en dat je deze vrijgezel de moeite waard vindt om er een persoonlijk berichtje naartoe te sturen.

Chatten

Om de communicatie met andere leden te vergemakkelijken, is er een chatroom aanwezig. Je kunt veel sneller met elkaar praten en je gesprek lijkt ook meer op een normale babbel. Door deze chatroom is het gedaan met uren of dagen bang afwachten of de andere persoon gaat antwoorden en wat het antwoord zal zijn.

Andere leden onder je favorieten plaatsen

Andere leden blokkeren

Als je ongewenste berichtjes ontvangt van een ander lid, kun je deze persoon blokkeren. Op dat moment kan dat lid geen contact meer met je opnemen. Het bespaart je allicht een hoop ergernissen.

Verwittiging via e-mail

Het is mogelijk om telkens er iets veranderd aan je profielpagina, bijvoorbeeld wanneer je een berichtje ontvangt, hiervan op de hoogte gebracht te worden via mail. Zo laat je niemand wachten op een reactie.

App voor op je mobiele telefoon

Op die manier kun je altijd en overal je berichten ontvangen en beantwoorden. Verder kan je met de mobiele site ook nieuwe en actieve leden bekijken en opzoeken. Het voordeel van deze app is dat je niet langer de ganse dag zenuwachtig moet afwachten wat de partner van je dromen antwoordt. Je ziet het meteen wanneer er een berichtje binnenkomt.

Een overzicht van alle leden die jouw profiel bezocht hebben

Dit is meestal een aanzet om ook even het profiel van deze leden te bekijken. Bovendien is het interessant om te zien welk soort mensen je profiel bekijken. Dat zegt vaak veel over de manier waarop je profiel is opgesteld: wie vindt het aantrekkelijk of interessant? Aan de hand van deze informatie kun je eventueel enkele wijzigingen in je profielpagina of aan je profielfoto toebrengen.

Wanneer je merkt dan dezelfde persoon regelmatig je profiel bekijkt, is het zeker de moeite om eens een leuk en ongedwongen berichtje naar dit lid te sturen. Wie weet groeit er wel wat uit?

Spelletjes

Momenteel kun je nog geen spelletjes spelen op Plenty of Fish, maar ze zijn volop in ontwikkeling.

Betalend lidmaatschap

Je kunt zo lang als je wenst gratis lid blijven van Plenty of Fish. Wanneer je voluit gebruik wenst te maken van de site is het mogelijk om betalend lid te worden. De prijzen zijn eerlijk en je krijgt er heel wat voor in de plek.

Een gratis lid kan een profiel aanmaken, zoekfuncties uitvoeren en op zoek gaan naar andere leden. Verder kan hij onbeperkt berichten van andere leden lezen en beantwoorden of zelf berichtjes verzenden. Bovendien krijg je een aantal vrijgezellen voorgesteld die volgens de chemische test perfect bij jou passen. De kans is groot dat de partner van je dromen hier al tussen zit!

Als betalend lid kan je hetzelfde als een gratis lid en nog een hoop extra’s. Een upgraded member mag gebruik maken van alle aanwezig features en zijn profiel komt ook vaker tevoorschijn in de matchprocedure!

De prijs

Voor 9,8 US dollars ben je alvast één maand upgraded lid.

De nadelen van Plenty of Fish

 • Er is geen chatroom voor groepen mensen, enkel twee individuele leden kunnen met elkaar chatten.
 • Reclame op de site. Dit komt doordat de site gratis is. Op zich dus geen enkel probleem, wanneer je hierdoor 20 euro per maand uitspaart!

De voordelen van Plenty of Fish

 • De koppelprocedure is aan de hand van een chemische test, die vijf persoonlijkheidskenmerken bevraagt.
 • Je kunt zien wie jouw profiel bezocht heeft.
 • Het grootste deel van de site is gratis te gebruiken.
 • Plenty of Fish heeft een bewezen kwaliteitsniveau. Ze kunnen vaak de juiste match eruit halen en zijn hierdoor al in honderden magazines en kranten verschenen!
 • Je krijgt als lid veel tips over hoe je een attractief profiel opstelt en wat je best wel of niet doet tijdens het daten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *