Stedendating

Stedendating richt zich op alle vrijgezellen die op zoek zijn naar een vriendschap, een afspraakje of een vaste relatie met iemand uit de eigen regio. De hoofdwebsite heeft meerdere webpagina’s zodat elke vrijgezel zich op de pagina van zijn eigen regio kan inschrijven. Op die manier ontmoet je enkel mensen die niet ver van je vandaan wonen.

Deze datingsite is nog niet volledig af. Zo vermelden ze al dat er meerdere toegangsvormen komen, maar op dit moment is er nog maar één beschikbaar.

Gebruiksvriendelijkheid

De site is helemaal niet moeilijk in gebruik, maar je zult wel enkele vreemde woorden tegenkomen bij het inschrijven.

Stedendating spreekt over een toegangsvorm en een opwaardeerplan. De combinatie van deze twee is je abonnement. Verder werkt alles via credits.

Een toegangsvorm bepaalt van welke features je gebruik mag maken. Op dit moment is er nog maar één betalende toegangsvorm beschikbaar, namelijk de VIP-toegang. In de toekomst komen er meerdere toegangsvormen, zodat je kunt kiezen wat jou het beste ligt. Elke toegangsvorm heeft een bepaalde prijs per dag. Deze is uitgedrukt in credits in plaats van euro’s.

Je opwaardeerplan bepaalt dan weer hoeveel credits je wenst aan te kopen. Hoe meer je er tegelijk koopt, hoe minder je per credit betaalt. Deze credits kun je op verschillende manieren betalen. Naargelang hoe je betaalt, zal Stedendating na verloop van tijd automatisch nieuwe credits bijbestellen.

Eens je begrijpt wat er met deze drie woorden bedoeld wordt, is de site wel gebruiksvriendelijk. Er zijn maar een beperkt aantal features wat alles overzichtelijk en duidelijk houdt.

Features

Keuze tussen standaardberichten en zelfgeschreven berichten

Er zijn een aantal standaardberichtjes beschikbaar die je heel gemakkelijk naar een ander lid kunt verzenden.

Chatten

Naast berichtjes sturen, kan je ook chatten met andere leden. Dit vereenvoudigt de communicatie vaak en maakt de drempel lager. Je zit bovendien niet uren te wachten op een reactie van de andere vrijgezel.

Verschillende zoekfuncties

Je hebt de keuze tussen standaard zoeken, uitgebreid zoeken of zoeken op trefwoord.

Bekijken wie de pagina laatst bezocht heeft

Je krijgt een overzicht van de laatste bezoekers wanneer je je aanmeldt.

Betalend lidmaatschap?

Inschrijven op Stedendating is gratis. Je hoeft niet te betalen om een profiel met foto aan te maken of om profielen van andere leden te bekijken. Je kunt zelfs een standaard zoekopdracht uitvoeren en de hoofdfoto op andere profielen bekijken. Tot slot mag je ook gratis standaardberichtjes sturen naar andere leden.

Om je antwoord te kunnen lezen, moet je dan weer wel een toegangsvorm kiezen. Op dit moment is het enige betalende lidmaatschap dat van VIP-toegang. Dit houdt in dat je gebruik mag maken van alle beschikbare features. Naast wat je als gratis lid kan, kun je nu dus ook een zelfgeschreven berichtje versturen en het antwoord van de andere vrijgezel lezen. Verder kan je chatten met andere leden. Je kunt al hun foto’s bekijken en je hebt meerdere zoekopties om tussen alle profielen de voor jou geschikte partner te vinden. Tot slot krijg je een lijst van de laatst bekeken bezoekers te zien.

De prijs

Op Stedendating verloopt alles met het interne betaalmiddel, credits genaamd. Hoe meer credits je tegelijk aankoopt, hoe goedkoper het is per credit. Zo betaal je voor 140 credits 15,99 euro, voor 300 credits betaal je 27,99 euro en voor 900 credits betaal je slechts 59,99 euro. Het laatste is dus bijna de helft goedkoper dan de eerste optie.

Voor 140 credits krijg je 14 dagen VIP-toegang, voor 300 credits 30 dagen en voor 900 credits ontvang je 90 dagen VIP-toegang.

De nadelen van Stedendating

  • Het aantal profielen is een beetje beperkt doordat ze per regio verdeeld zijn. Toch staan er wel redelijk veel vrijgezellen op de site.
  • Credits worden soms automatisch bijbesteld. Dit hangt af van de manier waarop je ze de eerste keer betaald hebt.

De voordelen van Stedendating

  • Doordat je regionaal date, is het veel eenvoudiger om af te spreken. Een date komt meestal vlugger tot stand dan op andere datingsites.
  • De site is gespecialiseerd in regionaal daten. Dit betekent dat jouw droompartner nooit ver weg zal wonen.
  • Inschrijven is gemakkelijk en gaat vlot.
  • Het is een leuke site om te chatten en op die manier andere mensen te leren kennen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *