Tesamen

Tien jaar geleden is Tesamen opgericht door twee mensen die elkaar via online daten hebben leren kennen. Ze hebben al hun ervaringen, zowel positieve als negatieve, met datingsites bij elkaar gelegd en hieruit is Tesamen vzw ontstaan. Een Vlaamse datingsite.

De twee belangrijkste eigenschappen van tesamen zijn correcte profielen en respect voor de privacy van alle leden. Op deze datingsite draait alles rond controle van de leden. Ze bepalen zelf wat ze wanneer en aan wie vrijgeven.

Je inschrijven…

De inschrijving bij tesamen is gratis. Om je profiel aan te maken, moet je drie stappen doorlopen. Eerst beantwoord je een reeks open vragen. Deze antwoorden worden gebruikt om je profieltekst samen te stellen. Daarna leg je een persoonlijkheidstest af. Het resultaat van deze test dient om andere leden de kans te geven je beter te leren kennen. Ze krijgen zo sneller een zicht op wat voor iemand je bent. Tot slot mag je nog een foto toevoegen aan je profiel. Het is niet verplicht om een foto te plaatsen op je profiel. Bovendien mag je zelf kiezen wie de foto kan zien en wie niet.

Kwaliteitscontrole!

Nadat je profiel volledig af is, wordt het nagelezen door medewerkers van tesamen. Elk profiel en de identiteit van elk nieuw lid controleren ze alvorens het gepubliceerd wordt. Op deze manier kunnen ze eventuele valse profielen eruit halen en de toegang weigeren.

Veiligheid en respect voor je privacy!

Bij de opmaak van je profiel, moet je een schuilnaam kiezen. Op tesamen sta je steeds bekend onder deze schuilnaam. Andere leden kennen je ware identiteit dus niet. De medewerkers van tesamen kennen wel je echte naam, omdat zij moeten controleren dat er geen valse profielen aangemaakt worden.

Na de aanmaak en publicatie van je profiel, ontvang je een lijst met leden die geschikt zijn voor jou. Deze selectie wordt gemaakt op basis van wat je zoekt in een partner en wat er in je eigen profiel staat. Je hebt dus nooit zicht op het volledige ledenbestand. Dit organiseert tesamen zo om de privacy van alle leden te respecteren. Hun profielen worden niet zomaar om het internet gegooid, maar enkel aan potentiële partners getoond.

Wanneer je één van deze leden wilt contacteren, kan dat via een berichtje op tesamen. Het andere lid ontvangt dan een mailtje met als mailadres info@tesamen en als verzender jouw schuilnaam. Zo blijft ook nu weer jouw privacy gerespecteerd. Bovendien kun je, als je berichten blijft ontvangen van een ander lid dat je niet aanspreekt, dit lid blokkeren. Op dat moment kan er geen berichtenverkeer meer plaatsvinden tussen jullie schuilnamen.

Je beslist volledig zelf wanneer je iemand je foto toont of je echte naam doorgeeft!

Betalend lidmaatschap

Via de gratis inschrijving ben je een basislid. Dit betekent dat je een profiel kan aanmaken en profielen ontvangt van andere leden die geschikt zijn voor jou. Wanneer je geïnteresseerd bent in één van de andere leden, mag je er een berichtje naar sturen om dit te tonen. Uiteraard kun je ook het antwoord lezen. Je mag echter niet je echte naam of andere contactgegevens doorgeven. Dit is enkel voor betalende leden.

Er zijn drie soorten betalend lidmaatschap: een bevoorrecht lid voor drie maanden, een bevoorrecht lid voor twaalf maanden en een steunend lid.

Een bevoorrecht lid voor drie maanden betaalt 75 euro lidgeld. Dit geeft je dezelfde rechten als een basislid. Bovendien mag je ook onbeperkt mailen met andere bevoorrechte leden. Met deze bevoorrechte leden mag je contactgegevens uitwisselen indien je dit wenst.

Een bevoorrecht lid voor twaalf maanden betaalt 138 euro inschrijvingsgeld en ontvangt hiervoor alle rechten van een bevoorrecht lid voor drie maanden. Daarbovenop mag hij contactgegevens uitwisselen met twee basisleden.

Een steunend lid is aangesloten zolang hij vrijgezel is. Dit kost je 189 euro. In ruil hiervoor ontvang je dezelfde rechten als een bevoorrecht lid voor twaalf maanden. Alleen mag je nu niet twee, maar wel tien basisleden aanschrijven om contactgegevens uit te wisselen.

De nadelen van tesamen

  • Het aanmaken van je profiel vraagt wat tijd, omdat je een aantal vragenlijsten moet invullen. Anderzijds garandeert dit relevante en eerlijke profielen. Het is dus meer een voor- dan een nadeel tijdens het daten via tesamen.
  • Om contactgegevens te mogen uitwisselen moet je een betalend lid zijn.
  • Er zijn niet zo heel erg veel leden actief op tesamen. Het aanbod aan vrijgezellen is beperkt.
  • De zoekfunctie is beperkt, omdat je niet alle profielen mag zien. Je krijgt enkel de profielen te zien die relevant zijn voor jou. Dit bespaart je anderzijds ook heel wat werk!

Tesamen heeft niet echt grote nadelen: de prijs-kwaliteitsverhouding is uitstekend en het beperkt aantal zichtbare ledenprofielen helpt je juist tijd te besparen in je zoektocht naar de ideale partner.

De voordelen van tesamen

  • Doordat elk profiel handmatig gecontroleerd wordt en de identiteit van alle leden nagekeken wordt, zijn er geen valse profielen aanwezig.
  • Alle vrijgezellen op deze site zijn oprecht geïnteresseerd in een relatie. Ze nemen hun lidmaatschap ernstig.
  • Doordat het profiel opgemaakt wordt aan de hand van een open vragenlijst en een persoonlijkheidstest bevat het nuttige en correcte informatie.
  • Wanneer je een berichtje stuurt naar een ander lid, ontvang je bijna altijd een berichtje terug. Dit zowel bij een positieve als bij een negatieve reactie.
  • De communicatie met andere basisleden is volledig gratis, zolang je geen contactgegevens uitwisselt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *