Twoo

Twoo is één van de grootste datingsites ter wereld. Elke maand maken maar liefst 12 miljoen leden, verspreid over 200 landen, actief gebruik van de app of de site! Twoo is specifiek ontwikkeld voor Belgische vrijgezellen die op zoek zijn naar een toffe vriendschap, iemand om met af te spreken, een date of een levenspartner. Twoo is een datingsite die erg nauw aansluit bij de moderne sociale media. Ze maken gebruik van chat, Facebook, Twitter en een blog.

Je profiel aanmaken

Voor je actief wordt op Twoo, vul je eerst je eigen profiel in. Je krijgt de vrijheid om zo veel of zo weinig informatie in te vullen als je zelf went. Wees je er wel goed van bewust dat hoe meer je invult, hoe groter de kans is dat je de partner van je dromen vindt.

Om je tijd te besparen, geeft Twoo je ook de mogelijkheid om aan te melden via Facebook. Een heel aantal gegevens zullen op die manier automatisch ingevuld worden.

Je kunt drie soorten foto’s plaatsen op je profiel. In totaal mag je tot 25 foto’s delen via Twoo. Eén daarvan is je profielfoto. Hierop is je gezicht duidelijk zichtbaar. Verder heb je een map met publieke foto’s. Deze kunnen door iedereen die je profiel bezoekt, bekeken worden. Daarnaast is er nog een map om je privé foto’s in te plaatsen. Enkel leden aan wie je de expliciete toestemming geeft om de foto’s te bekijken, kunnen in deze map. Je kiest dus zelf wie er toegang tot heeft.

Features

Een innovatieve zoekfunctie

Twoo houdt bij het zoeken naar matches niet enkel rekening met je eigen voorkeuren, maar ook met deze van de andere leden. Zo zullen niet alle mannen van 45 jaar met bruin haar getoond worden, maar enkel deze die ook hebben aangegeven van jouw kenmerken te houden. Dit heeft als voordeel dat je geen tijd moet verdoen met het uitpluizen van alle profielen. De vrijgezellen die opduiken na een zoekactie, kun je met een gerust hart aanspreken.

In de spotlight staan

Duizenden vrijgezellen uit jouw regio zullen je profiel onmiddellijk opmerken. Je zichtbaarheid is hierdoor vele malen verhoogd.

In meer zoekresultaten opduiken

Via de functie ‘first in search’ sta je maar liefst 24 uur bovenaan in de zoekresultaten. Zeer veel vrijgezellen zullen jouw profiel als eerste opmerken!

Verder kun je jezelf ook honderd keer in Discover laten opduiken. Voor deze functies moet je wel bijbetalen.

Berichten sturen

Op Twoo verstuur je berichtjes altijd via de ‘chat’-knop op iemands profiel. Enkel de vrijgezel tot wie je je berichtje richt, kan de boodschap lezen.

Voor wie gratis gebruik maakt van Twoo geldt een beperking op het aantal vrijgezellen dat je per dag kunt contacteren. Het is beperkt tot drie. Een betalend lid, mag dagelijks contact opnemen met tien mensen. Dit abonnement noemt Twoo Unlimited. Er blijft wel nog steeds een beperking opzitten om te voorkomen dat je spamberichten ontvangt of overladen wordt door nieuwe boodschappen. Hierdoor vergroot ook meteen de kans dat je effectief een antwoord krijgt op uw berichtje.

Melding als je bericht gelezen is

Leden met een Twoo Unlimited abonnement krijgen een melding wanneer een andere vrijgezel hun berichtje gelezen heeft.

Priority message

Wanneer je iemand erg leuk vindt, wil je graag dat deze persoon jouw berichtje als eerste leest. Daarom kun je van een normaal bericht een zeer belangrijk bericht maken. Deze zogenaamde priority messages komen dan bovenaan in de berichtenlijst van de ontvanger te staan. Voor deze functie moet je wel betalen.

Cadeautjes geven

Om te tonen dat je een andere vrijgezel tof vindt, kun je deze persoon een virtueel cadeautje geven. Ook deze functie is betalend.

Bescherming van je privacy: toegang tot privé foto’s geef je zelf aan bepaalde leden

Je kiest zelf wie je privé foto’s mag bekijken. Deze leden geef je expliciet toegang. Hierdoor blijft je privacy beschermd.

Iemand ‘liken’

Als je een tijdje met een ander lid aan het chatten bent, voel je misschien wel aan dat het klikt tussen jullie. Op dat moment kun je deze persoon ‘liken’. Hij of zij ziet dan jouw naam verschijnen in zijn ‘vinden mij leuk’ lijst. Wanneer deze persoon hierop reageert door jouw ook te ‘liken’ ontstaat er een match. Jullie namen verschijnen dan onder de knop ‘my matches’. Om elkaars profiel dan nog te kunnen bekijken, moet je wel beide Twoo Unlimited lid zijn.

Een overzicht van wie interesse toont in jou

Je krijgt alle namen te zien van leden die jouw profiel bezochten. Verder word je ook verwittigd wanneer iemand je leuk vindt. Op die manier weet je meteen hoe populair je bent.

Als je merkt dat je profiel meerdere malen door dezelfde vrijgezel bekeken is, is het zeker de moeite om deze persoon een berichtje te sturen. Wie weet groeit er wel iets moois uit…

Verwittiging via email bij elke verandering

Twoo Unlimited leden krijgen een email telkens wanneer iemand hun profiel bezoekt, een berichtje stuurt, hun profiel ‘liked’, …

Andere leden blokkeren

Als je ongewenste berichtjes ontvangt van een ander lid, kun je deze persoon blokkeren. Op dat moment kan dat lid nog wel berichtjes naar jou sturen, maar je ontvangt ze niet langer. Het bespaart je allicht een hoop ergernissen.

Je profiel tijdelijk verbergen

Wanneer je iemand leuk ontmoet hebt, wil je deze relatie waarschijnlijk verder uitbouwen. Toch voel je er vanaf dag één nog niet veel voor om je lidmaatschap op te zeggen. Je weet tenslotte niet of het iets gaat worden tussen jullie of niet. Daarom kun je tijdelijk je profiel verbergen. Dan zien andere leden je gegevens niet meer en weet de persoon die je ontmoet hebt, dat je het serieus meent met hem of haar.

App voor op je mobiele telefoon

Via deze weg kun je altijd en overal je berichten ontvangen en beantwoorden. Behalve berichten ontvangen en beantwoorden, kan je met de mobiele site ook nieuwe en actieve leden bekijken en opzoeken. Cadeautjes geven, je vriendschapsaanvragen beantwoorden, foto’s toevoegen aan je profiel of kijken wie er jouw profiel bekeken heeft. Het kan nu allemaal van op je mobiele telefoon.

Het voordeel van deze app is dat je niet langer de ganse dag zenuwachtig moet afwachten wat de partner van je dromen antwoordt. Je ziet het meteen wanneer er een berichtje binnenkomt.

Betalend lidmaatschap

Een gratis lid kan een profiel aanmaken, andere profielen opzoeken en drie mensen per dag contacteren. Wanneer je ook gebruik wenst te maken van de vele andere features neem je best een betalend lidmaatschap. Elk lidmaatschap bestaat uit twee delen. Je beslist zelf of je één van de twee of beide delen aankoopt.

Een Twoo Unlimited abonnement geeft je toegang tot de ‘vinden mij leuk’-lijst, verwittigt je als je berichtjes gelezen worden, geeft je een overzicht van de leden die jouw profiel bekeken hebben en laat je toe om anoniem te surfen.

Twoo credits zijn het interne betaalmiddel van Twoo. Met credits kun je cadeautjes kopen, jezelf in de spotlight zetten of 100 maal in Discover laten opduiken. Verder gebruik je credits om je berichtje als priority message te versturen of om een ‘message in a bottle’ te versturen.

De prijs

De prijs is afhankelijk van het betaalmiddel dat je gebruikt en van het soort abonnement dat je neemt. Hoe langer je abonnement loopt of hoe meer credits je tegelijkertijd aankoopt, hoe goedkoper het wordt in verhouding. Bovendien bestaat er ook de mogelijkheid om telkens je credits bijna op zijn, automatisch nieuwe credits bij te kopen. Voor de zeer schappelijke prijs van 13 euro per maand ben je al vertrokken op Twoo.

De nadelen van Twoo

 • Net zoals bij alle contracten moet je ook hier de kleine lettertjes lezen: Meld je aan via Facebook en Twoo heeft de contactgegevens van al je vrienden en kennissen. Kies een ander wachtwoord dan dat voor je mailbox om te voorkomen dat je vrienden automatisch reclame ontvangen via Twoo. Vergeet het vinkje af te vinken tijdens je betaling en je aankopen van credits worden automatisch verder gezet…
 • Hoe groter de site, hoe groter de kans op valse profielen. Zo ook op deze site. Wees je hiervan bewust, maar weet ook dat er voor elk vals profiel tientallen echte profielen aanwezig zijn!
 • De site hapert soms.

De voordelen van Twoo

 • Je beslist zelf hoe uitgebreid je abonnement is.
 • Er zijn echt ontzettend veel leuke features op deze site.
 • Je weet meteen hoe andere leden op jouw profiel reageren: hoe vaak bezoeken ze je? Wie bezoekt je? Lezen ze je berichten?…
 • Twoo is mee met zijn tijd en maakt gebruik van de sociale media.
 • De prijs is heel schappelijk.
 • Er zijn enorm veel vrijgezellen lid van Twoo.
 • Overzichtelijke lay-out.
 • Een ontspannen sfeer.
 • Actieve leden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *